Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaide

Nuorten taideleiri Kodisjoella 29.7.-1.8.2003

Nuorten taideleiri oli tarkoitettu Kodisjoella ja ympäristökunnissa asuville 11-14-vuotiaille nuorille. Osallistujia oli 24 Raumalta, Laitilasta ja Kodisjoelta.

Nuorten taideleiri toteutettiin Kodisjoella useassa eri kohteessa, kuten Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaiteen tiloissa, Saaren-Kierolan talossa ja mökeissä, kunnan rantasaunalla, luontopolulla, lintutornilla ja muissa kunnan alueella olevissa kulttuurikohteissa. Leirillä ohjattiin nuoria arvostamaan kulttuuriperintöä ja -maisemaa, kylämiljöötä ja luontoa. Samalla tutustutettiin leiriläiset eri taiteen lajien tekemisen.

Leirille osallistuvat nuoret saivat kokemusta leirielämästä ja todennäköisesti ainutlaatuisia elämyksiä luonnosta ja maalaismiljööstä.  Leirikokemuksen lisäksi heitä ohjattiin havaitsemaan taiteelliset kykyjensä ja vahvistettiin niitä.

 

Nuorten taideleiri on Ravakka ry:n puoltama Kolmen Ajan Rannikon ohjelman mukainen hanke.

Nuorten taideleiri Kodisjoella 29.7.-1.8.2003

Tiistai 29.7.

Ensimmäisen leiripäivän ohjelmaan kuului mm. tutustuminen Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaiteeseen ja vesiväreillä toteutettu luonnon osarajaustehtävä.

Keskiviikko 30.7.


Keskiviikkona, taideleirin toisena päivänä, tehtiin betonityön sisus ja betonointi. Lisäksi kierrettiin luontopolku ja maalattiin Kaljasjärven rantasaunalla iltamaisemaa varsin helteisessä säässä.

Torstai 31.7.

Torstaiaamuna taideleiriläiset matkasivat Kodisjoen lintutornille, Otajärven rannalle, tekemään maisemapiirroksia edellisenä iltana nuotiosta kerätyillä hiilillä.
Kodisjoen keskustan nähtävyyksiin tutustumisen jälkeen koitti aika maalata edellisenä päivänä tehdyt betonityöt.
Iltaohjelmasta vastasivat partiolaiset, Kodisjoen Kopardit. Lettujen ja tikkupullan paiston lisäksi suuren suosion taideleiriläisten keskuudessa saivat puujalat.

Perjantai 1.8.

Viimeisenä leiripäivänä pystytettiin Väinö ja Hilma Ylenin kansantaideperinnetiloihin talkoilla kunnostettuun tilaan nuorten taidenäyttely, jota sitten leiriläisiä kotiin hakeneet vanhemmat, sisarukset, ystävät ja muutkin saivat ihastella kahvikupposen ja mustikkapiirakan kera.